Carrie Fisher u lind më 21 tetor 1956, në Los Angeles, California. Roli i saj si Princess Leia në “Star Wars” i dha famë botërore asaj.

Fisher e vazhdoi karrierën e saj duke luajtur role dytësore, gjithashtu ajo ishte edhe skenariste. Aktorja përsëriti rolin e saj në “Star Wars: The Force Awakens” në vitin 2015.

Fisher vdiq më 27 dhjetor 2016 në moshën 60-vjeçare, vetëm pak ditë pasi pësoi një atak kardiak.

Aktoria ka marrë pjesë në 44 filma gjatë gjithë karrierës së saj.

Arti është një pjesë e pa ndashme e familjes së saj pasi edhe babai i saj Eddi Fisher ka qenë këngëtar, një ndër më të njohurit në vitet 50. E ëma gjithashtu Debbie Reynolds është aktore shumë e famshme.

Gjithashtu edhe vëllai Todd Fisher motrat Joely Fisher, Tricia Leigh Fisher dhe vajza e saj Billie Lourd janë aktore.

albania.eu.com Reviewed by albania.eu.com on . Kush ishte Carrie Fisher? Kush ishte Carrie Fisher? Rating: 5.0
Albania News Agency Online - Albania Portal me lajme shqip 2017!